Одељење за управљање ИПАРД програмом

Мисија и визија

Мисија ИПАРД Управљачког тела је да својим стручним капацитетима, уз финансијска средства Европске уније и националног буџета намењена за пољопривреду и рурални развој, унапреди услове за квалитенији живот на селу и благостање руралног становништва по мери човека, водећи рачуна о свим аспектима одрживог развоја.

ИПАРД Управљачко тело

Секторским споразумом о механизмима примене финансијске помоћи од стране ЕУ ка Републици Србији у оквиру инструмента за претприступну помоћ у области подршке пољопривреди и руралном развоју (ИПАРД), који је потписан између Владе Републике Србије и Европске комисије ИПАРД Управљачко тело је као део оперативне структуре одговорно за припрему и спровођење ИПАРД II програма.

ИПАРД Управљачко тело врши израду ИПАРД програма и свих његових измена и допуна, контролу и проверу мера које треба дефинисати у ИПАРД програму, одабир мера у оквиру сваког позива за подношење захтева у оквиру програма, дефинисање услова прихватљивости и доделу финансијских средстава по мери, по позиву, ажурирање одговарајућег националног правног основа за спровођење ИПАРД програма. ИПАРД Управљачко тело одговорно је за осигуравање да су релевантни органи обавештени о потреби уношења одговарајућих административних промена, када се такве промене затраже након Одлуке Комисије да се измени и допуни ИПАРД програм. ИПАРД Управљачко тело обавља послове који се односе на успостављање система праћења, вредновања и извештавања о спровођењу ИПАРД програма..

Такође, ИПАРД Управљачко тело задужено је за информисање потенцијалних корисника о могућностима које пружа ИПАРД програм и трансфер знања свим заинтересованим странама.

Одлуком о одређивању одговорних лица и тела за управљање програмима претприступне помоћи Европске уније у оквиру инструмента за претприступну помоћ (ИПА II), Одељење за управљање ИПАРД програмом одређено је за вршење функције ИПАРД Управљачког тела.

У склопу ИПАРД Управљачког тела образоване се следеће уже унутрашње јединице:

  • Група за програмирање мера ИПАРД програма за унапређење конкурентности, руралне инфраструктуре и LEADER приступа;
  • Група за програмирање ИПАРД мера за унапређење квалитета живота у руралним подручјима;
  • Група за праћење, вредновање и извештавање о ИПАРД програму;
  • Група за техничку помоћ и промоцију ИПАРД програма.

Шеф ИПАРД Управљачког тела

https://ipard.gov.rs/wp-content/uploads/2024/03/Jasmina-Miljkovic.jpg

Јасмина Миљковић, магистар биотехничких наука, од 2018. године као начелник руководи Одељењем за управљање ИПАРД програмом Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, које је Одлуком Владе Републике Србије одређено за ИПАРД управљачко тело у Структури за управљање ИПАРД програмом. Поседује дугогодишње радно искуство у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде на пословима међународне сарадње, а пре свега на пословима европских интеграција за Преговарачко поглавље 11 – Пољопривреда и рурални развој. Као магистар биотехничких наука, из области генетика и оплемењивање воћака и винове лозе, од 1999. до 2003. године радила је на Пољопривредном факултету у Земуну као асистент на предмету Генетика. Током 2011, године похађала је и завршила основни програм дипломатско-конзуларне обуке на дипломатској академији „Коча Поповић“. Такође, бавила се координацијом наступа српских фирми у склопу националног штанда на међународним сајмовима широм света. Говори енглески језик. Удата је и мајка двоје деце.

Организациона структура

https://ipard.gov.rs/wp-content/uploads/2024/03/Organigram-IPARD-Upravljackog-tela.jpg
Повежимо се
+381 11 3347 118

Пријавите се на наш билтен још данас како бисмо Вам путем имејла слали све важне информације везане за ИПАРД програме.

    Овај материјал је реализован уз финансијску подршку Европске уније. За његов садржај искључиво је одговоран носилац пројекта (ИПАРД Управљачко тело) и нужно не изражава ставове Европске уније.

    Фотографије коришћене на сајту ipard.gov.rs су достављене од стране власника, док су неке фотографије преузете са www.freepik.com и индикативне су.

    © | Сва права задржана | 2024 | Веб дизајн: Студио Имплицит